Определят носителите на стипендия “Архимандрит Максим Райкович
Определят носителите на стипендия “Архимандрит Максим Райкович / DarikNews.bg
За седма година Общински съвет – Дряново ще утвърди носителите на стипендия “Архимандрит Максим Райкович” за ученици и студенти. 

Четирима ученика и двама студента подадоха документи, в сроковете определени в Правилника за стипендията, с претенцията да бъдат избрани за стипендианти през учебната 2014/2015 година. 

Учениците подали документи, по реда на тяхното внасяне, са:

- Йоанна Йорданова, ученичка в 11-ти клас на СОУ “М. Райкович”, профил „Природо-математически”, специалност „Информационни технологии”. 

- Стела Вачкова, ученичка в 12-ти клас на СОУ “М. Райкович”, профил „Природо-математически”, специалност „Информационни технологии”.

- Стефан Стоянов, ученик в 11-ти клас на ПГИ „Рачо Стоянов”, специалност „Банково дело”. 

- Яна Бонева, ученичка в 12-ти клас на ПГИ „Рачо Стоянов”, специалност „Митническа и данъчна администрация”. 

Студентите подали документи, по реда на тяхното внасяне, са:

- Ивелина Атанасова, студентка 3-ти курс в Национален военен университет „Васил Левски”, гр. Шумен, специалност „Административна и информационна сигурност”. 

- Десислава Симеонова, студентка 2-ри курс във ВТУ “Св. св.Кирил и Методий”, специалност „Български език и география”. 

Всеки от кандидатите има отличен успех, активно участва в обществения живот, представял е Дряново в олимпиади, конкурси и състезания от местно и национално ниво.

Кандидатурите ще бъдат разгледани от Временната комисия за подбор и номиниране на носители на стипендията „Архимандрит Максим Райкович” за дряновски ученици и студенти, на заседание на 27 август.


Припомняме, че стипендията бe учредена в чест на 150-годишнината от създаването на Дряновското класно училище