Определиха заплатата на дряновския кмет
Определиха заплатата на дряновския кмет / netinfo

 С единодушно решение от последното си заседание дряновските общински съветници определиха заплатата на кмета д-р Иван Николов. Считано от 1-ви януари тази година основното месечно възнаграждение на градоначалника става 1462 лева. Към него ще се изплаща и по 1% за прослужен трудов стаж и професионален опит за всяка прослужена година.

 На заседанието си, отново без нито един "против" или "въздържал се", съветниците приеха и предложението на д-р Иван Николов за определяне размера на възнаграждеията на клметовете и на общинска администрация. Според решението, кметът на Царева ливада ще получава 560 лева, на Гостилица - 540 и на Ганчовец - 520 лева, считано отново от началото на годината.

На работещите в делегираната от държавата дейност „Общинска администрация" по трудово и служебно правоотношение основните месечни възнаграждения се определят в рамките на утвърдения фонд „работна заплата". Към основното месечно възнаграждение ще се изплаща по 1% за прослужен трудов стаж и професионален опит за всяка прослужена година, решиха още общинските съветници.