Опозиционните съветници от финансовата комисия се въздържали за бюджета на Габрово
Опозиционните съветници от финансовата комисия се въздържали за бюджета на Габрово / 100 вести

Колегите от опозиционните партии в ПК „Бюджет и финанси“ гласуваха с „въздържал се“ проектобюджета на Община Габрово за 2016 година, съобщи председателят на бюджетната комисия Дияна Гатева.

Това съобщава вестник "100 вести" в статия днес.

„Решения, вдъхновени от хората“ - така кметът Таня Христова определи мотото на проектобюджета на Община Габрово за 2016 година, който заедно с екипа си представи във вторник пред местните и регионални медии.

Общинска полиция ще ограничава вандалите, научаваме от водещата статия на изданието.

Община Габрово подготвя процедури за създаване на звено Общинска полиция, съобщи кметът Таня Христова. Информацията беше дадена във връзка с инвестиционните намерения на Община Габрово, заложени в проекта за бюджет за 2016 година, който днес се очаква да бъде приет от Общинския съвет. В приходната част на проектобюджета са за- ложени 350 хиляди лева, които трябва да влязат в общинската хазна.

Три фирми ще продават „стояща дървесина на корен“ от три обекта на територията на Община Трявна, става ясно след проведени конкурс. Той е организиран от управителя на общинското дружество „Здравец“, което извършва дейности, свързани със стопанисването на общинските горски територии в Трявна и басейните в Трявна и Плачковци.

Д-р Златка Чолакова е най-новото попълнение в МБАЛ “Д-р Тота Венкова”. От интервюто с нея става ясно, че е избрала лечебното заведение заради сътрудничеството с клиниката в Аалст.