Оповестяват публично резултатите от одита в парк Българка
Оповестяват публично резултатите от одита в парк Българка / DarikNews.bg, архив

Областният управител Николай Григоров свиква днес от 13:00 часа пресконференция, посветена на одитния доклад, който бе извършен през зимата в природен парк "Българка". Очаква се да бъдат оповестени резултатите от проверката. Григоров неколкократно е заявявал , че настоява одитът да стане обществено достояние. Според него част от действията на ръководството на парк Българка будят съмнение, особено в частта за изготвяне на план за развитието на парка. Документът не е съобразен с общинските и регионалния план за развитие, застрашава реализацията на тунел под Шипка и е изготвен от хора, които обжалват трасето му - това са част от съмненията на Григоров.

Става въпрос за времето, когато паркът е управляван от Мая Радева, която бе освободена наскоро. Както и през февруари, когато бе извършен одита, постът отново бе зает временно от общинския председател на ДПС Али Алиев. Според Григоров категорично трябва да се проведе конкурс за директорското място в парка. Миналата седмица от Изпълнителната агенция по горите, която е принципал на парк "Българка", конкурс бе обявен, а Мая Радева заяви, че ще обжалва уволнението си в съда.

Оповестяват публично резултатите от одита в парк "Българка"
netinfo

Представители на екипите, които управляват проектите с европейско финансиране в парк "Българка" скочиха срещу одиторите още през февруари, които според тях извършват поръчков одит.