Опазването на бюджета на РЗОК -обща цел
Опазването на бюджета на РЗОК -обща цел / netinfo
Опазването на финансовата рамка на районната здравноосигурителна каса трябва да бъде обща цел, защото е в общ интерес. Бюджетът за тази година се следи ежемесечно от централното управление и всяко надвишаване на месечното разпределение ще се съпровожда с докладна записка до УС на националната каса. Това каза директорът на Районната здравноосигурителна каса в Габрово Захари Дошков.

След обобщаване на заявките всяко РЗОК ще получава списък на лечебните заведения и конкретните теми за проверка на базата на сравнителен анализ на национално ниво. Така например проверка може да се извърши в определена болница по определена клинична пътека, ако ръстът на броя случаи е значително над средното за страната.

На територията на Габровска област значително надвишаване броя на случаите на клиничните пътеки и превишение на разпределението на разходите за тримесечието в различна степен е констатирано в севлиевската и тревненската многопрофилни болници, както и в специализираната болница за активно лечение на белодробни болести.