Олимпийска седмица в Габрово
Олимпийска седмица в Габрово / netinfo

Олимпийска седмица организира Община Габрово от 18 до 23 юли 2008 година. Идеята на организаторите е да се представят XXIX летни Олимпийски игри в Пекин, съвременното изкуство и култура на Китай; българското олимпийско движение и успехите на габровския спорт; постиженията на габровските спортни клубове и отношението на обществеността и бизнеса за развитието на масовия и майсторския спорт в града.

В Художествената галерия “Христо Цокев” ще гостуват две изложби: „Пекин те приветства!” и “Елементи на Китай – китайски графичен дизайн”. Изложбите се организират от Министерството на културата на Китай и гостуват със съдействието на Китайското посолство у нас. Експозициите ще бъдат официално открити на 18 юли от 18,30 часа в Художествената галерия “Христо Цокев”.

На откриването за представянето на габровските спортове са поканени да присъстват спортисти, треньори и деятели от спортните клубове в града, допринесли за издигането на престижа и спортната слава на Габрово. Покана за участие е отправена и до Десислав Гунев – габровецът, който ще вземе участие в Олимпиадата в Пекин в бягането на 100 и 200 метра. Съвременна китайска музика по време на изложбата ще представи Нина Нейчева.