Окончателно оправдаха обвинения в намушкването на Михаил Ганев габровец
Окончателно оправдаха обвинения в намушкването на Михаил Ганев габровец / Дарик Габрово, архив

Тричленен  състав на Габровски окръжен съд потвърди  присъдата на районния съд, с която габровецът Владимир Иванов бе оправдан по повдигнатото му обвинение за причинена средна телесна повреда на шампиона по борба Михаил Ганев.

Делото бе образувано по протест на Районна прокуратура - Габрово и по жалба на пострадалия, против решението на първоинстанционния съд, с което Владимир е признат за невинен по обвинението, че на 26 декември 2010 г., в заведение „Текила" в Габрово, е намушкал Михаил Ганев. С атакуваната присъда районният съд е отхвърлил изцяло предявения от пострадалия граждански иск за заплащане на обезщетение за неимуществени вреди.

Със същото решение първоинстанционният съд е признал подсъдимия за виновен, че на посочената дата в Габрово, без надлежно разрешително държал в себе коноп /марихуана/ с нетно тегло 1,5041 грама на обща стойност 9,02 лева, маловажен случай, като на основание чл.78а от НК го освободил от наказателна отговорност и му наложил административно наказание глоба в размер на 1000 лева.

След цялостна проверка на постановената присъда, въззивният съд счете, че обжалваният съдебен акт е обоснован и съобразен със закона, поради което същият следва да бъде потвърден.

Решението на Окръжен съд - Габрово е окончателно и не подлежи на касационно обжалване или протест.