Около три основни идеи се обединиха участниците в националната конференция на лекарския съюз
Около три основни идеи се обединиха участниците в националната конференция на лекарския съюз / netinfo
Да се запази задължителното членство в Българския лекарски съюз, да се възстанови договорното начало в здравеопазването и да се изработят задължителни правила за добра медицинска практика са идеите, около които са се обединили участниците в националната конференция на съсловната организация, която се проведе в края на миналата седмица в Плевен.

Във форума са се включили почти всички председатели на районни лекарски комисии, секретари, управителния съвет на съюза. По думите на д-р Пламен Панов - председател на местната структура на съсловната организация за участие в конференцията са се регистрирали над 100 души.


“Представителите на габровската организация тръгнахме за форума с идеята да бъде обсъдена възможността за свикване на извънреден лекарски събор, на който да се поиска смяна на ръководството на съюза. За съжаление времето не позволи да се обсъди този въпрос, но той е депозиран писмено в централата и в най-скоро време ще бъде разгледан на заседание на националния съвет”, каза за Дарик д-р Пламен Панов.