Около 50 човека протестираха снощи на площада
Около 50 човека протестираха снощи на площада / Дарик Габрово

Около 50 човека се включиха в протеста снощи на площад "Възраждане" в Габрово. Младежите се събраха около 7 часа, разпънаха транспаранти с надписи "България над всичко" и "България на българите". Пред събралите се младежи бе прочетено уведомлението, получено в Община Габрово. Полицаите призоваха младежите да спазват добрия тон и да дадат пример с поведението си.

Около 50 човека протестираха снощи на площада
netinfo

Уведомление за провеждане на още мирни протести е получено вчера в Община Габрово. В него Неформален граждански комитет информира, че възнамерява от 30 септември до 7 октомври, на площад „Възраждане", да проведе мирни протести и шествие по определен маршрут. В писмото не е посочен часови диапазон за провеждане на протеста, посочените данни за обратна връзка с лицето за контакти са недостоверни и не е спазен определеният в закона срок за уведомяване на кмета на Община Габрово за предстоящото събитие /чл. 8 от Закона за събранията, митингите и манифестациите/. Поради тези причини се счита, че ще е налице основание за прекратяване на митинга.

Около 50 човека протестираха снощи на площада
netinfo

Към 8 часа протестиращите тръгнаха към центъра на града, преминаха по ул. "Радецка" и се върнаха отново на площада. Шествието премина спокойно, със скандирания "Българи, юнаци!", "Да живее България", "България над всичко".

Накрая полицаите благодариха на протестиращите за мирния протест, а те заявиха, че днес не предвиждат ново шествие. Протестът приключи с изпълнение на химна и с едноминутно мълчание в памет на всички убити.