Офис за кариерно развитие
Офис за кариерно развитие / netinfo
Офис за кариерно развитие ще заработи до 15 септември в Младежки център-Севлиево. Проектът е финансиран в размер на 5000 долара от Американската агенция за международно развитие и с 1000 лева от Община Севлиево. Проектът, разработен и спечелен от доброволецът от Корпуса на мира Майкъл Кларк, цели обособяване на една неизползваема стая в младежкия център в офис. Община Севлиево и младите хора споделят идеята за подобен офис още от откриването на центъра през 2001 година.

Целта на проекта е да направи модела на предлаганите услуги, които са жизнено важни и необходими за успешна реализация след завършване на гимназия, налични за севлиевските ученици по познат за тях начин и лесно управляем от обществото. Услугите, които офисът ще предлага, са: обучение за писане на автобиография и мотивационно писмо, поставяне на цели за кариерно развитие, планиране на кариерата и техники за интервю. Напълно безплатно ще бъдат разпределени часове за лична консултация и симулация на интервю, последвана от анализ.

Учениците ще могат да създават и разпечатват резюмета и мотивационни писма с помощ и проверка на резултатите. Те ще имат възможността да попълват тестове като използват МАРР софтуер и да получават рецензия. Офисът за кариерно развитие ще предоставя всякакъв вид информация за учениците, опознаване на техните бъдещи интереси и да получават обучения и напътствия за тези интереси. Услугите на офиса ще бъдат представени с рекламна кампания. Ще бъдат разпространени плакати, брошури и флайери, които ще описват услугите на офиса и ползата от съществуването им. Преди това, до началото на учебната година, офисът за кариерно развитие ще бъде оборудват с компютри, камера, мултимедия и офис техника.