Обучение за млади лидери
Обучение за млади лидери / Дарик Габрово

 

Младежкото сдружение „Мечти и отбори България" организира от днес до 21 февруари обучение за млади лидери в Габрово. Обучението ще се проведе в СОУ "Райчо Каролев". То е част от проекта на Британски съвет "Мечти и отбори".

 Обучението е насочено към развиване на умения на млади лидери и активни граждани чрез спорт, изкуства и познание. Участниците ще предизвикат собственото си разбиране, вяра и поведение, свързани със спортното лидерство и междукултурните им познания. Обучението, което ще преминат, ще им помогне да развият своите лидерски качества и толерантност, да се запознаят с основните правила за общуване с хора с увреждания и да се научат да управляват малки проекти. Те ще придобият умения да подготвят адаптирани игри за фестивали, достъпни за всички участници.

 Участниците в обучението са ученици на възраст 15 - 18 години от Националната априловска гимназия, от СОУ "Райчо Каролев" и младежи от Дома за отглеждане и възпитание на деца лишени от родителски грижи в гр. Габрово. След завършване на обучението те ще се включат активно в подготовката на фестивал „Мечти и отбори" за деца с и без увреждания, който ще се проведе в Габрово на 1 март 2010 г.