Обсъдиха възможностите за сътрудничество с област Курган
Обсъдиха възможностите за сътрудничество с област Курган / netinfo
Инвеститорският интерес на руските бизнесмени от област Курган се простира в широк диапазон и е основан на традиции и доверие, подчерта заместник-губернаторът на областта Анатолий Бондарев, който днес е на посещение в Габрово. Проявен бе интерес към общи проекти в областта на производството и доставката на пресни, замразени и консервирани плодове и зеленчуци, традиционно добре познати на руския пазар. Заместник-губернаторът припомни времето, когато много наши строители са работили при тях и отново заяви интерес за прием на строителни специалисти, тъй като сега строителството в курганска област е изключително интензивно.

Според зам.-губернатора Бондарев за руската област Курган, поради спецификата на нейната икономика с традиционно силен селско стопански сектор, голям интерес представлява и обмяната на опит в научната област. В тази връзка г-н Бондарев е посетил габровската фирма АМК и е останала впечатлен от иновативния и развойния потенциал на дружеството. От 24 май на десетдневно посещение в страната ни ще бъде губернаторът на руската област Курган Олег Богомолов заедно с група руски инвеститори. Предвижда се те да посетят Благоевградски, Пловдивски, Габровски и Бургаски регион.

Курганска област заема площ от 71,5 хил. кв.км и населението е 1 милион. Областта е със стратегическо геополитическо положение – разположена между Сибир и Урал и се явява врата на югоизточна Русия към азиатски страни.