Общинските съветници от ГЕРБ-Габрово подкрепиха провеждането на празника на пестила в с. Борики
Общинските съветници от ГЕРБ-Габрово подкрепиха провеждането на празника на пестила в с. Борики / ПП ГЕРБ

Общинските съветници от ГЕРБ-Габрово дариха средства от възнагражденията си за подпомагане провеждането на празника на пестила в габровското село Борики. Той се отбелязва за трета поредна година и се организира от Народно читалище „Пейо Яворов 1927“, с. Борики и РЕКИЦ-Габрово.

Народният представител от ГЕРБ Николай Сираков и общинските съветници от ГЕРБ-Габрово Бянка Рачева, д-р Пламен Панов и Симеон Цинколовски поздравиха на място организаторите на празника и жителите и гостите на селото.

Съветници от ГЕРБ участваха в празника на село Гъбене

„Радвам се, че виждам толкова млади хора тук, защото младостта не се измерва с години, а е състояние на духа. Благодаря, че чрез празник и веселие вие съхранявате традициите и ги предавате на младите. В корените на нашата история се крие по-добрият и по-щастлив живот в настоящето. Пожелавам ви и без поводи да се събирате и да общувате“, каза народният представител Николай Сираков.

Общинските съветници от ГЕРБ-Габрово Анчо Анчев и Димитър Димитров поздравиха жителите на село Новаковци

По време на празника беше припомнена технологията на приготвяне на пестила, един от символите на района, по-известен като „габровския шоколад“ – екологичен продукт от сливи, без примеси и без отпаден продукт.