/ Община Габрово, Архив

Местният парламент в Габрово подкрепи предложението да се извърши продажба чрез публичен търг с явно наддаване на кафе-клуб, който е частна общинска собственост. Имотът се намира на партерния етаж в жилищен блок на ул. „Македония“, 1, в първа зона на Габрово и представлява самостоятелен обект в сградата със застроена площ 112.00 кв. м. и отстъпено право на строеж.

Началната тръжна цена след експертна оценка от вещо лице и съобразно данъчната оценка на имота, е определена на 64 330 лв. за обекта заедно с правото на строеж.

Прието беше предложение за продажба на още един имот, който е частна общинска собственост, чрез публичен търг с явно наддаване. Имотът представлява гараж - самостоятелен обект, на ул. Селимица, 4 в кв. Русевци, Габрово. Той е със застроена площ 20.00 кв. м. и се продава заедно с отстъпеното право на строеж при начална тръжна цена в размер на 7 680 лв.

При продажбите на двата имота – „кафе-клуб“ и „гараж“, купувачите им дължат всички данъци и такси по сделките, като трябва еднократно да изплатят цената за имотите в едномесечен срок от влизането в сила на заповедта на кмета на община Габрово за определяне на купувач.