Община Севлиево купи частни имоти заради бъдещата канализация в Богатово
Община Севлиево купи частни имоти заради бъдещата канализация в Богатово / netinfo

Общински съвет Севлиево одобри предложението на администрацията за закупуване на частни земи, през които ще преминават съоръжения от бъдещата канализация на Богатово. Община Севлиево вече работи по изготвянето на проект за кандидатстване по Програма за развитие на селските райони за строителство на канализацията на селото и пречиствателни съоръжения за отпадни води. Съгласно проекта обаче довеждащият колектор преминава през земеделски земи, собственост на двама души. Едната нива е с площ 1.800 дка, а другата 0.876 дка, и двата имота са трета категория.

За да бъде изпълнен проектът за канализация, имотите трябва да бъдат придобити от Община Севлиево, която като собственик трябва да предприеме необходимите последващи действия за промяна в предназначението на земята. По този повод лицензиран оценител е определил пазарната стойност на имотите. Така за единия трябва да се платят 720 лв., а за другия 350 лв. с ДДС. Проведени са и разговори със собствениците, които са дали съгласието си за продажба на нивите.

Общинските съветници дадоха съгласието си да бъде изготвен подробен устройствен план, като земите бъдат обединени, за да се проектира пътна връзка, довеждащ колектор и пречиствателни съоръжения за отпадни води.