Община Габрово
Община Габрово / : Детска площадка на ул. „Д-р Тота Венкова“ в кв. „Трендафил ІІ“, обновена по ПУДООС през 2018 г.

Община Габрово има намерение да изгради шест зони за отдих в някои от селата и пет в града. Сумата, която местната власт иска да вложи е в размер на малко под 110 000 лева.

Ако това намерение се реализира, с кътове за отдих ще се сдобият селата Музга, Дебел дял, Райновци, Копчелиите, Чарково и Златевци.

В града се предвижда обновяване на две съществуващи детски площадки и един кът за отдих на ул. „Свищовска“, детски площадки на улиците „Петър Михов“ и „Орловска“.

За всеки от обектите ще бъдат предоставени средства до 10 000 лв., разчита се и на доброволния труд на местното население.

Целта е повишаване на екологичната култура и самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда при хората. Парите се очаква да дойдат от национално финансиране. Възможно е само част от идеите да бъдат реализирани, тъй като Община Габрово е на етап кандидатстване пред Министерство на околната среда и водите.

Училищата „Ран Босилек“, „Васил Левски“, „Неофит Рилски“, „Св. св. Кирил и Методий“, ПГТ „Пенчо Семов“ и НАГ, както и от детските градини „Радост“, „Перуника“ и „Мики Маус“ могат да получат до 5 000 лв., за да реализират свои инициативи.