Община Габрово проучва нуждите за иновативно културно събитие
Община Габрово проучва нуждите за иновативно културно събитие / Дарик Габрово, архив

 

Община Габрово започва проучване за нуждите от иновативно културно събитие, съобщават от Общинската администрация. Проучването е във връзка с изготвянето на проектно предложение по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  за "Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития" по Оперативна програма „Регионално развитие". 

От Общината очакват предложенията на габровци за това какво липсва в културния живот на Габрово, какви нови събития трябва да се включат в културния календар, кои могат да бъдат доразвити и обогатени.

В категорията „иновативно културно събитие" спадат всички културни събития, свързани със създаването, съхраняването, разпространението, възприемането и, изследването на културни продукти, артистични произведения и практики, които се характеризират с новаторски подход.

Предложенията за иновативно културно събитие, с което Община Габрово да кандидатства по Оперативна програма „Регионално развитие", могат да се изпращат на e-mail:  marinela@gabrovo.bg  до 8 декември 2010 г.