Обществен дарителски фонд - Габрово получи висока оценка за дейността си от ФРГИ
Обществен дарителски фонд - Габрово получи висока оценка за дейността си от ФРГИ / DarikNews.bg

"Обществен дарителски фонд - Габрово" спечели първа награда в категорията за най-ефективно изразходване на събрани средства. Високото отличие се дава от фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ), а номинацията е направена от Областния управител Николай Григоров, който взе участие в церемонията по обявяване на наградените.

"Това е признание за дългогодишен труд. В Габрово има традиции в дарителството, като се започне от Васил Априлов. В кампанията за 2013 г. са привлечени като дарители над 72 физически и юридически лица. По-важното е, че парите са изразходвани най-ефективно", изтъкна Николай Григоров при връчването на наградите на Нина Мускурова и Галина Банковска, настоящ и предходен председатели на "Обществен дарителски фонд - Габрово".

Галина Банковска благодари за направената оценка и информира, че през 2013 г. организацията е привлякла 50 207 лв. в два дарителски кръга.

"Обществен дарителски фонд  Габрово" получи висока оценка за дейността си от ФРГИ
netinfo

"Доказахме, че габровци не са стиснати, а са спестовни и знаят как да работят за каузи. Ние финансирахме проекти в доста сфери - образование, социално включване, здравословен начин на живот, спорт и др. Най-големият ни проект е националната инициатива, свързана с боевете на Шипка", коментира Нина Мускурова.

Галина Банковска изтъкна ролята на Мариян Костадинов, през чиито мандат като областен управител е започнало взаимодействието с дарителския фонд по повод честванията на боевете на Шипка.

За 12 години "Обществен дарителски фонд - Габрово" е привлякъл над 700 000 лв. В момента основните усилия са насочени към инициативата "Място в сърцето", в която Габрово участва с обекта "Градинката с мечето".