Мирослав Семов
Мирослав Семов / Община Дряново
Общинският съвет в Дряново упълномощи кмета инж. Мирослав Семов да гласува промяна в състава на директорите на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова“ в Габрово. Извънредното Общо събрание на акционерите в МБАЛ-Габрово ще бъде на 28 август т. г. В дневния му ред е записана една точка – промяна в състава на Съвета на директорите.

Предложението е досегашният председател – бившият заместник-министър на здравеопазването д-р Адам Драганов Персенски да бъде освободен и на негово място да бъде избрана Марияна Николова Колева.

Община Дряново е съакционер в лечебното заведение - търговско дружество с над 50% държавно участие в капитала. Още в началото на мандата, с решение от №14 от 16 ноември 2015 г. Общинският съвет в Дряново избра инж. Семов за представител на Община Дряново в Общото събрание на акционерите в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Сега бе упълномощен да гласува „за“ в промяната на съвета на Съвета на директорите. Правата на държавата в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ се упражняват от министъра на здравеопазването. Новопредложеният член на Съвета на директорите Марияна Николова Колева ще бъде именно представител на държавата.

Източник: вестник „100 вести"