Обявяват в несъстоятелност Общински пазари ЕООД
Обявяват в несъстоятелност Общински пазари ЕООД / Дарик Габрово

 

Обявяването в несъстоятелност на «Общински пазари»ЕООД ще гласуват на днешното си заседание габровските общински съветници. Според предложението управителят на дружеството се задължава  да подаде молба за откриване на процедурата до Окръжен съд , както и да направи инвентаризация и опис, който да предаде в Общината. Срокът е до средата на март. Управителят не се освобождава от отговорност до заличаване на «Общински пазари» от търговския регистър.

Дневният ред на заседанието на Общинския съвет включва 14 точки, сред които са «Изменение на Наредбата за организация и управление на гробищните паркове», «Споразумение за сътрудничество на общината, министерството на културата, Програма на ООН за развитие и следните бибилиотеки/читалища на територията на Общината», «Намаляване капацитета на ДДЛРГ «Христо Райков» и др.

В началото на сесията клетва ще положи нов общински съветник. Икономистът Диан Русанов от групата на БСП в Габрово ще заеме мястото на д-р Пламен Петров, който заминава на работа в чужбина.