Обявиха победителите от конкурса за детска рисунка „Хуморът в нашите мечти
Обявиха победителите от конкурса за детска рисунка „Хуморът в нашите мечти / Дарик Габрово, архив

 

Вече са известни лауреатите на Общинската изложба - конкурс за детска рисунка „Хуморът в нашите мечти", съобщават от Веселата къща в Габрово. В първата категория лауреат на първата награда е Гергана Илиева от Начално училище „Васил Левски", втората и третата награди са съответно за Никол Бонева и Весислава Стоянова от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий". Наградата на Дома на хумора и сатирата печели Маргарита Георгиева от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий".

Сред учениците от V-и до VII-и клас първата награда печели Инна Илиева от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий", втората е за Донка Христова от СОУ „Отец Паисий", а третата - за Иван Казанлъков от Основно училище „Ран Босилек". Наградата на Дома на хумора и сатирата заслужи Нанси Али Соуейд от Основно училище „Ран Босилек".  

При участниците от художествените школи първата награда е за Виктория Иванова, втората - за Иван Петров (и двамата от Детската школа по приложно изкуство - Габрово), а с трета награда е отличен Цветозар Захариев от Школата „ВВ - АРТ" към Детски комплекс „Йовко Йовков"- Севлиево. Наградата на Дома на хумора и сатирата печели Анна-Мария Иванова от Детската школа по изобразително изкуство при Читалище „Развитие" -  Севлиево.

В края на миналата година Община Габрово и Музеят „Дом на хумора и сатирата" бяха обявили конкурс за детска рисунка на тема „Хуморът в нашите мечти". Неговата цел бе да стимулира и популяризира детското творчество на основата на партньорските отношения между градовете Габрово и Никелино (Италия). Поради тази причина паралелно в двата града бяха организирани едноименни конкурси, като подбрана сборна изложба от тях ще се открие последователно и в Никелино, и в Габрово.

Рисунките ще гостува първо в Италия по случай Деня на шегата - 1 април, а през месец октомври те ще бъдат подредени в Дома на хумора и сатирата.