Областното дерби Янтра - Видима е днес на Христо Ботев
Областното дерби Янтра - Видима е днес на Христо Ботев / sport-gabrovo.com

Областното футболно дерби „Янтра Габрово“ – „Видима Раковски“ (Севлиево) е утре на стадион „Христо Ботев“. Двата състава ще излязат един срещу друг в двубой от осмия кръг на първенството в Северозападната „В“ група, който ще започне в 16 часа.

Електронното спортно издание sport-gabrovo.com съобщава, че и двата състава ще гонят на 100 процента победата в мача.Отборът на „Видима“, в щаба на който са трима габровци – изпълнителният директор Страцимир Тинчев, треньорът на вратарите Илиян Василев и лекарят на тима Райчо Проданов, в началото на сезона афишира амбиции за първото място и влизане в по-горния ешелон. След седем изиграни кръга севлиевци са на третата позиция с актив от 15 точки (5 победи и 2 загуби), на шест зад лидера „Спартак-Плевен“ и на две зад тория – „Етър-Велико Търново“. Миналата неделя обаче воденият от Мартин Дойчев тим изненадващо се подхлъзна у дома и отстъпи на стадион „Раковски“ на 10-я в подреждането „Ботев“ (Луковит) с 0:2.

„Янтра Габрово“ също допусна неприятна загуба в миналия кръг, като отстъпи с 2:3 при визитата си на „Павликени“. Габровският тим обаче се представя убедително на собствен терен до момента, като има равенство и две победи. Във временното класиране „Янтра“ е на 7-а позиция с 10 точки (3 победи, 1 равен, 3 загуби).

Треньорът Петър Кръстев няма да може да използва в мача само контузените Денислав Минев и Ивайло Иванов. Всички останали футболисти са готови за двубоя. В състава се завръща и бранителят Ивайло Тодоров, който изтърпя наказанието си за получения червен картон в двубоя срещу „Ювентус“ (Малчика). Габровските футболисти са сериозно амбицирани за успех и се надяват на сериозна зрителска подкрепа.

Ръководството на мача е поверено на търновска съдийска бригада. Главен арбитър на срещата ще бъде Стоян Денев, с помощници Йорданка Корчева и Даниел Йорданов. За четвърти рефер е назначен Мирослав Михайлов от Плевен, делегат на ЗС на БФС ще бъде Пенчо Моллов (Пл).