Областният управител на визита в Уляновск
Областният управител на визита в Уляновск / netinfo

Деветчленна делегация с представители на бизнеса и областната администрация заминава днес за руския град Уляновск по покана на губернатора на областта Сергей Морозов. Руските партньори са изявили желание за побратимяване на двете области - Габрово и Уляновск още през месец май, когато зам.областният управител Н.Григоров посети Москва по време на дните на България в Руската федерация.

В програмата на посещението се предвижда среща с Губернатора и правителството на Уляновск, с кмета на града, с председателя на Търговско промишлената палата, посещение на фирми. Управителите на фирмите АМК, Булмат, Алфрида Пеев, Хамбергер – България, Технолес ще представят своята дейност на бизнес - борса за делови контакти в Москва и в Уляновск. В Москва предстоят още срещи в българското Посолство и в Центъра на промишлеността на РБългария.

Областният управител Цветан Нанов ще направи презентация на региона като представи възможностите за сътрудничество в различните области. На срещата с Губернатора ще бъде подписан Договор за сътрудничество между двете области и ще бъдат уточнени конкретните параметри на партньорство в областта на икономиката, културата, спорта,образованието и туризма. Вече има заявка бизнесмени от Уляновск да дойдат на Пловдивския панаир и да посетят и Габрово, като се запознаят на място с възможностите за общ бизнес.