Областен управител Габрово
Областен управител Габрово / Невена Петкова
Областният управител Невена Петкова беше гост на церемония по първа копка на обект „Производствена, складова и административна сгради“ в Севлиево. След отслужения водосвет, областният управител приветства присъстващите на събитието и поздрави мениджърския екип на фирмата за непрекъснатия стремеж да се развиват, да разширяват произвоствения си капацитет и да покоряват нови пазари.

Тя сподели, че всичко това се отразява положително като тенденция за целия регион, както и, че за нея като областен управител е изключителна чест да представя област Габрово с добрите примери като техния.

„Инвестициите, които правите са инвестиции за бъдещето, помнете обаче, че в основата на всичко стои човешкият капитал. Затова наред с развитието на производството не спирайте да се грижите и за Вашите служители, за техните условия на труд. Направете така, че те да приемат своята работа като своя мисия“, допълни още Петкова и пожела  на целия екип на “Паралел” здраве и упоритост, а следващата година да бъдат в топ 5 на най-големите компании в Габрово. 

Инвестицията възлиза на 27 млн. лв., а на новата площадка от 50 000 кв. м. ще бъдат изградени 26 500 кв. м. закрити производствени площи, които ще включват: модерно оборудвано хале за разкрой и конфекция на полиуретанова пяна; помещения за разширяване на производството на изделия за сън, дома и сезонни; високо- технологично и складово стопанство за съхранение на полиуретанова пяна; втори напълно автоматизиран склад тип Radio Shuttle; съвременна административно-битова сграда; машини и оборудване от най-висок технологичен клас. 
Планираното разширение предполага и разкриването на 200 нови работни места.