Подробната инвестиционна програма за 2023 г. на "ВиК" ООД-Габрово бе одобрена на извънредно присъствено заседание на Асоциация по ВиК с пълно единодушие, съобщиха от Областна администрация.

"Присъстващите на заседанието се обединиха около необходимостта от провеждане на среща с участие на представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и представители на общините, с цел намиране на адекватни решения на проблемите в сектор ВиК за областта.

Бум на аварии от топлофикациите в Габрово и В. Търново (ВИДЕО)

В хода на разговора кметове на Дряново и Трявна повдигнаха важните въпроси за изграждането на пречиствателни станции за населените места. Заедно с (управителя на "ВиК" - Габрово) инж. Владимир Василев  те обсъдиха възможността в някоя от следващите инвестиционни програми на "ВиК" ООД да бъде заложено проектирането на пречиствателни станции за отпадни води за тези градове като инвестиция в публични ВиК активи", съобщиха от администрацията. 

Асоциацията по ВиК се председателства от Областния управител на Габрово, Кристина Сидорова, участват инж. Деян Дончев - зам.-кмет в Община Габрово, кметът на Дряново Трифон Панчев, кметът на Севлиево д-р Иван Иванов и кметът на Трявна Силвия Кръстева, Николай Колев - главен секретар на Асоциация по ВиК,  и инж. Владимир Василев - управител на "ВиК" ООД, и Марияна Ризова- главен специалист в Областна администрация.  
Радослав Първанов/БТА