Няма тема за новия габровски карнавал
Няма тема за новия габровски карнавал / Дарик Габрово
Няма тема за новия габровски карнавал
23321
Няма тема за новия габровски карнавал
  • Няма тема за новия габровски карнавал

"Все още няма тема и лого за следващия габровски карнавал. По настояване на демократичната общественост и на градските първенци, мотото и логото на новия карнавал ще бъдат определени с конкурс. Това беше подкрепено в писмо от европейската комисия,  комисията за защита на конкуренцията и Агенцията за обществени поръчки. За тази цел, освен да острим иглите и да опъваме конците- става дума за шиене на карнавалните костюми, от тук нататък започват да скърцат перата". Това каза кметът на Габрово Томислав Дончев.

Според режисьора на фиестата Слави Бонев, задължително новата тема трябва да е свързана със 150- годишнината от обявяването на Габрово за град, която ще се чества следващата година. Той също ще се включи със свое предложение в обявения конкурс за сценарий, мото и лого на карнавала.

Днес, точно в 11 часа и 11 минути бе даден старт на Петото годишно време- карнавалното. В Дома на хумора и сатирата присъстваха гости от Белгия, Испания, Гърция, Швеция и Италия.

Принц Карнавал- Жан Мари от Белгия, връчи плакет на габровския кмет Томислав Дончев. Карнавални отличия получиха и директорът на Веселата къща Татяна Цанкова и габровският принц карнавал- Радослав Талев.

Кметът пусна стрелките на габровският часовник, отмерващ времето до началото на новия карнавал.