НПЦетрален Балкан започна образователна програма
НПЦетрален Балкан започна образователна програма / netinfo

Стартира програмата “Природозащитата – образователни партньорства”, организирана от Национален парк «Централен Балкан». Целта на инициативата е в сътрудничество с общинските админастрации да се потърсят възможностите за природозащитно образование. На първите срещи се събраха експерти от дирекцията на парка с учители и директори от училищата в Павел баня, Скобелево, Горно Сахране и Габарево.

 На участниците е била разяснена образователна политика на дирекцията, какви са условията в парка, подходящи за възпитателна и образователна работа чрез експедиции и туризъм - поддържаните туристически и интерпретирани маршрути, изградените специализирани екопътеки и зелени класни стаи, подготвените за тях интерпретативни програми, ресурсите в оборудваните партньорски информационни центрове. Представени са били и образователни пакети, научно-популярни издания, филми и др., както и подходящи начини за тяхното използване и внедряване в учебния процес.

 Предстои такива срещи да бъдат проведени в училищата от Габровска, Севлиевска, Карловска, Сопотска, Троянска и Тетевенска общини.