Нова такса смет от 2015 г., но едва ли ще е по-ниска, твърди Сираков
Нова такса смет от 2015 г., но едва ли ще е по-ниска, твърди Сираков / netinfo

На 16 януари от 17.00 часа ще се проведе извънредна сесия на Общинския съвет в Габрово. На нея ще бъдат разгледани двете върнати от областния управител решения за актуализацията на бюджета и за такса битови отпадъци. Има ли нарушения във взетите от Общинския съвет въпросни решени на 19 декември, как ще бъдат коригирани те, ако са налице такива, и най-важното ще има ли промяна в приетия вече промил за такса смет от 3.1, ще се отрази ли това върху размера на плащаните от габровци налози за местните данъци и такси, коментира пред вестник "Габрово днес" председателят на ОбС Николай Сираков. Отговорът като че ли се състои в избраното от изданието заглавие - През 2015 по нов начин ще определят такса смет, но ще бъде ли по-евтино не казват, май че не.

Политическа тема, свързана с партия БАСТА, предлага "Габрово днес" на страниците си. Офис на новата партия БАСТА /Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията/ откриха вчера в Габрово в присъствието на Емил Димитров и Мирослав Найденов, ексдепутати от ГЕРБ, създатели на БАСТА. От близо 7000 членове на партията в страната, близо една трета са бивши членове на ГЕРБ, останалите не са членували в никаква партия, обявиха те. Местната структура наброява около 400 души, а офисът се намира на ул. "Брянска", срещу Консултативната поликлиника.

"Отхвърлянето от Върховния административен съд на жалбата на природозащитни организации и инициативни комитети от Габрово против тунела под Шипка безспорно е добра новина. В момента не съществува никаква пречка или препятствие, от институционално или друго естество, за да не продължи проектът за тунел под Шипка", заяви на пресконференция вчера депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев, цитиран от изданието.

До 24 февруари приемат нов изборен кодекс, новината е от пресконференция в местната централа на БСП. Според депутатът Йордан Стойков той ще гарантира прозрачни избори.