Нова издънка за КВК Габрово
Нова издънка за КВК Габрово / netinfo

Състезателите на КВК "Габрово" изненадаха неприятно своите фенове, след като загубиха в габровската спортна зала "Орловец" с 3:1 гейма от младия тим на "Черно Море Баск" Варна. Загубата е трета за габровските волейболисти от началото на сезона, като две от пораженията бяха нанесени именно от отбора на "Черно Море".

Възпитаниците на старши-треньора Любомир Герасимов направиха доста слаб мач и логично загубиха срещата. Първият гейм КВК "Габрово" спечели драматично с 34:32 точки.

Загубената първа част обаче вместо да активира домакините, учудващо мобилизира гостите и те буквално смачкаха габровския тим в следващите три части. Варненци доминираха и във фаза защита и във фаза атака и напълно заслужено стигнаха до крайния успех след като се наложиха с 16:25, 19:25 и 19:25.

Допуснатото поражение най-вероятно ще коства първото място на  КВК "Габрово", тъй като вторият в класирането "Калиакра" Каварна приема днес състава на "Миньор" Перник и има реална възможност да поведе колоната в първенството на Висшата волейболна лига.