Николай Сираков
Николай Сираков / ПП ГЕРБ
Моето духовно пътуване в политика. Каня Ви да споделя своя опит как успявам в работата си чрез древните методи на мъдростта. Заповядайте на 7 март, вторник, от 17.30 ч., МОЛ-Габрово, конферентна зала, ет. 5!

Г-н Сираков, едва ли някой би отрекъл, че имате интересна биография – от театралната сцена през маркетинг и продажбите до позициите на секретар, заместник-кмет, кмет на Община Габрово, председател на Общински съвет – Габрово, областен управител. По-привлекателна ли е политическата сцена от театралната?

За мен сцената е една, а хората - едни и същи, но в различни роли. Днес са зрители, а утре избиратели. Сцената – живот е винаги привлекателна.

В театъра публиката трябва да хареса изпълнението ти и да те избере пак, идвайки на следващото представление и водейки свои близки хора.

В продажбите трябва клиентът да купи твоя продукт, да остане доволен, да те избере отново и да те препоръча на свои близки.

Сега добавете към това, че винаги съм работил в Габрово, където хората се познават добре. Зрителят от залата е клиентът ти утре. Не можеш да очакваш, че ще бъдеш лош актьор, пък после ще те харесват като добър търговец. Това те задължава винаги, по всяко време и във всяка работа да даваш най-доброто от себе си за доброто на другите.

Не ви ли прилича всичко това на политика? Та аз съм бил политик още преди да вляза  в публичния сектор. Моята предизборна кампания започна, когато започнах работя.

От няколко години Вие се занимавате с обучение на хора в духовни практики и йога. Как съвместявате тези толкова различни сфери – духовно израствате и политическа кариера?

Здравословен проблем, за който медицината не ми предложи решение, ме срещна със 108-годишния мъдрец Свами  Дев Мурти. Така се запознах с йога като система за поддържане на здраво тяло.

Желанието ми да се освободя от страданието и да постигна щастие ме отведе при Лама Оле, Геше Майкъл Роуч и учители от Индия и Тибет. Те ми помогнаха да разбера как стоят нещата, от къде произлиза нашата реалност и как да използвам законите на вселената в своето ежедневие. Това е система, която работи с ума, като го прави спокоен, хладнокръвен и фокусиран.

Но най-важното от всичко е вярата в Бога. Научих се да се  доверявам на Твореца и да живея и работя знаейки, че Той винаги ме наблюдава.

И така, политиката е да познаваш потребностите на хората, да формулираш целите и да ги вдъхновяваш да следват посоката, за да ги постигнат.  А за всичко това е необходимо да имаш здраво тяло, стабилен ум и силна вяра. Резултатът? Израствайки духовно, израстваш и професионално.

С какви очаквания се кандидатирате за народен представител от ГЕРБ?

Уча се да нямам очаквания, а просто да си върша ежедневно работата с любов. За мен пътуването е по-важно от пристигането в крайната цел. Днес аз съм кандидат за народен представител  и моята задача е да запозная хората с моята философия, начин на живот и стил на работа. Искам да покажа, че може да си морален човек и политик едновременно. Не че съм безгрешен, но се стремя да осъзнавам своите слабости и работя активно за тяхното отстраняване.

Какви ангажименти бихте поели пред габровци и жителите на областта?

Да работя за и с жителите на областта, следвайки следните принципи:

  1. Да вземам решения и предприемам действия, грижейки се и защитавайки живота на хората.
  2. Да давам най-доброто от себе си за доброто на другите.
  3. Да развивам чисти взаимоотношения с хората.
  4. Да бъда честен и говоря истината.
  5. Да имам уважително отношение към мнението на другите.
  6. Да сплотявам хората.
  7. Да бъда целенасочен.
  8. Да се радвам на успеха на другите.
  9. Да бъда състрадателен и да оказвам помощ на всеки, който я поиска.
  10. Да следвам мъдростта с вяра.
Предизборен щаб на ПП ГЕРБ-Габрово!

ГЕРБ
ПП ГЕРБ