Писателят Нидал Алгафари ще представи 4 свои книги в Сапарева баня
Писателят Нидал Алгафари ще представи 4 свои книги в Сапарева баня / netinfo
Писателят и режисьор Нидал Алгафари ще пристигне в Севлиево, за да представи новите си четири книги пред жителите и гостите на града. Срещата-разговор ще се състои на 7 август, вторник, от 18:00 часа в Градската библиотека. Популярният автор ще разкаже за тетралогията „Боже, защо Господ лъже?”, „Аллах, милост нямаш ли?”, „Любиш ли, ти Бог си” и „Орисани да избираме”.

Макар книгите да носят теологични заглавия, всички те са художествени произведения, които разкриват красотата и разнообразието на българските традиции, на бита на предците ни. В тях става дума за любовта, севдите, обичаите и всичко онова, което е закодирано в нас като народ. „Според мен трябва да има обособен специален учебник, в който да се изучава мъдростта на нашите прабаби и дядовци, която те са ни завещали.

Мъдростта на техните традиции, техните обичаи, на бита им и техните вярвания. Като казвам вярвания – имам предвид техните езически вярвания, които са в следствие на многовековен опит и знания”, споделя Нидал Алгафари на една от срещите си със своите почитатели.