/ Не отивайте на плаж с „Мартин, Данчо и майка им“

В деня на откриването на Международния фестивал на комедийния спектакъл, 13 май, публиката ще има възможност да се наслади на две постановки. Втората, която започва в 20.00 часа е „Мартин, Данчо и майка им“ на Драматичен театър Пловдив.

Автор и режисьор е Камен Донев. Това е моноспектакъл на Албена Колева, музиката е написана от Славчо Николов от БТР. Фотограф е Георги Вачев, а плакатът е направен от Ралица Русева.

Творческото партньорство между Камен Донев и Албена Колева не е от скоро и в годините доказва продуктивността си. Дебютът на Камен Донев като режисьор започва с постановка, в която главната роля се изпълнява от Албена Колева. По-любопитното е, че тя играе образа на самия режисьор - Камен Донев.

снимка:
Не отивайте на плаж с „Мартин, Данчо и майка им“

В постановката „Мартин, Дачко и майка им” ще видите историята на една жена, погълната от ежедневието и комплексите си. Тя се опитва да се освободи от примката на рутината, хока синовете си, въобразява си, че ги учи на добри маниери.

Същевременно самата тя е олицетворение на всичко пошло и противно на етикета за добро възпитание - слуша по надутия до дупка транзистор популярни парчета от любими български и чуждестранни звезди, гръмко говори по мобилния телефон с мъжа си и съседката, така че да я чуят всички. А всичко това се случва на един от черноморските плажове.

Моноспектакълът е написан по действителен случай.