Не е възстановено движението на влаковете между гарите Царева ливада и Габрово
Не е възстановено движението на влаковете между гарите Царева ливада и Габрово / DarikNews.bg, АРХИВ

Все още не е възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Царева ливада и Габрово, поради паднала скална маса. Пътниците от влаковете, които пътуват в този участък, се превозват с автобуси. Затруднения има при превоза на пътници с автобуси в участъка Дъбово – Трявна – Дъбово, поради свлечени земни маси по пътната настилка.

Превозът на пътниците в този участък се извършва с автобуси, поради извършване на ремонтни дейности от Национална компания „Железопътна инфраструктура” по железния път в участъка между гарите Плачковци и Радунци. Към този момент обстановката в другите участъци на страна е нормализирана и движението на влаковете се осъществява безпрепятствено.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов разпореди на структурите от системата на МТИТС да се включат в действията по разчистване и възстановяване на засегнатите от наводненията райони. По-рано през деня, държавният секретар на Министерството на транспорта на Румъния Юлиан Матаке информира заместник-министър Антон Гинев, че румънската страна има готовност да окаже помощ с хора и техника, при необходимост.