Нарастват постъпленията от данъци в Габровско
Нарастват постъпленията от данъци в Габровско / netinfo

44.45млн. лв. от данъци и осигурителни вноски е събрала Националната агенция за приходите в Габрово до края на май, съобщават от пресслужбата на институцията.

 

 

Постъпленията от преки данъци (данък върху доходите, корпоративни данъци) за периода са с 4.72 млн. лв. повече спрямо първите 5 месеца на миналата година въпреки намаляването на ставките и увеличаването на необлагаемия минимум. 1.27 млн. лева повече са влезли в хазната от данък върху доходите спрямо 2006 г.

 

Съществено е нараснала и сумата на внесения данък върху доходите по трудов договор като увеличението е с близо 645 хил. лв. спрямо петмесечието на 2006 г.

 

 

Трайна тенденция за подобряване на събираемостта се наблюдава и при осигурителните вноски. До края на май  са събрани с 2.94 млн.лв. повече социални и здравни осигуровки. В бюджета на държавното обществено осигуряване са постъпили общо 24.78млн. лв. социално-осигурителни вноски, което е с близо 3.56млн. лева повече, отколкото през миналата година.

 

 

Постъпленията от здравни осигуровки  също са се увеличили. Към 31 май тази година приходите от здравни вноски са близо 4.45 млн. лв. или с над 610хил лв.а повече от 2006 г.

 

 

Към 31 май в Националната агенция за приходите в Габрово са събрани общо 44.09% от всички данъчни и осигурителни постъпления, предвидени за цялата 2007 г. Данъчните приходи до края на май са точно 44.66% от годишната прогноза