Награждават победителите в „Цветна олимпиада“
Награждават победителите в „Цветна олимпиада“ / Национално движение „България си ти“

Национално движение „България си ти!“ и община Габрово организират тържествено награждаване на победителите в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“ от област Габрово.

Проявата ще се състои на 27 ноември от  18:00 часа в Спортна зала „Орловец“. Ще бъдат наградени най-добрите ученици от 8 до 12 клас, които „мериха“ знания в "Цветната олимпиада". Награждаването включва и изпълнение със специалното участие на гласовете на „България си ти!“ - хип-хоп звездите Криско и Бобо, световната шампионка по бийтбокс Печенката, тенорът  Ивайло Михайлов и пианистът Мария Калоферова.

Цветната олимпиада  се проведе на 20, 21 и 22 ноември. Учениците от 8 училища в Габрово, Севлиево и Трявна се съревноваваха по български език и литература, английски и немски език, математика и информационни технологии. Интересът от страна на децата бе голям, като 44 от учениците се класираха на челни позиции. Те бяха определени  от комисия, състояща се от директори и помощник-директори на участващите училища - СОУ „Отец Паисий“ - Габрово, ПМГ „Академик Иван Гюзелев“ - Габрово, Национална Априловска гимназия - Габрово, Професионална гимназия по строителство  -Габрово, ПТГ „Д-р Никола Василиади“ - Габрово, Професионална гимназия „Марин Попов“ - Севлиево, Професионална гимназия по механоелектротехника „Генерал Иван Бъчваров“ - Севлиево, Средно общообразователно училище „Петко Р. Славейков“ - Трявна.

Най-оспорвано бе състезанието по БЕЛ, където учениците писаха есета на тема: „България си ти!“. По английски и немски език, математика и информационни технологии участващите провериха знанията си с тест.

Всеки месец Сдружение „България си ти!“ провежда инициативата, като целта е да се повиши успеваемостта на учащите и мотивацията им за усвояване на учебния материал, възобновяване на връзката „дете-учител-родител“, среща с представители на университети и БАН, излъчване на национални победители.