„Надпейте се, засмейте се“ с над 500 участника
„Надпейте се, засмейте се“ с над 500 участника / netinfo

Над петстотин участника очаква Архитектурно-етнографски комплекс "Етър" в неделя, 18 май, на Втория национален конкурс за хумористични народни песни „Надпейте се, засмейте се“. Празникът в музея се превръща в ежегодна инициатива, ден след карнавала в гр. Габрово.

Доброто настроение е гарантирано, тъй като се очаква в Етъра да се съревновават хумористични песни от цялата страна. От Дунава до Шоплука, през колоритните балканджии и тракийци, с участието на уникалните банатски българи.

Жури ще бъдат изтъкнати специалисти: доц. д-р Веселка Тончева – етномузиколог от Института за етнология и фолклористика при БАН, дългогодишният музикален педагог и диригент на ДФА „Габровче“ - Румелия Алексиева, и специалист-етнограф от АЕК „Етър“ - Габрово.

Националният конкурс е под мотото „50 години Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“. В тази връзка изявилите се участници ще получат награда, уникална по своята същност и изработка. В основата си тя съдържа дърво на близо 300 години, което символизира непреходността на българския фолклор.

Очакваме всички любители на народните песни  да се заредят с автентичния и разнообразен хумор, който  АЕК „Етър“ ще подари на своите гости.

„Надпейте се, засмейте се“ започва в 10.30 часа, заповядайте.