Над 150 наши и чужди учени участват в УНИТЕХ 2013
Над 150 наши и чужди учени участват в УНИТЕХ 2013 / Dariknews.bg, архив

Двудневна международна научна конференция “УНИТЕХ 2013″ започва на 22 ноември, от 10.30 часа в Конферентната зала на Университетска библиотека на Технически университет в Габрово. Очаква се да се включат над 150 представители на университети от страната и чужбина с над двеста научни доклада в деветнадесет тематични секции.

В рамките на конференцията ще бъдат осъществени три кръгли маси. „Мехатронен подход за посрещане предизвикателствата на икономиката, основан на знанието” ще се проведе на 22 ноември от 15.30 ч. в конферентната зала на Университетска библиотека. Тя е в чест на 45-годишнината от създаването на катедра „Машиностроене и уредостроене”.

„Светът е аналогов, но бъдещето е цифрово” е по същото време в Заседателната зала на сграда „Ректорат” в чест на 45-годишнината от създаването на катедра “Електроника”.

„Слънчева енергия на Балканите”, е конференцията, която е насрочена за втория ден, 23 ноември в Университетска библиотека.

На кръглите маси се очаква да вземат участие представители на бизнеса, преподаватели, студенти и партньори на габровското висше училище.