Национално детско арт-ателие „Свят в цвят“
Национално детско арт-ателие „Свят в цвят“ / netinfo
Първо национално детско арт-ателие, наречено „Свят в цвят“ организира галерия „Видима“ в Севлиево. В дните от 29 октомври до 1 ноември децата от школата на Снежана Велчева ще творят заедно със своите връстници от Бургас, Стамболийски и Първомай. Тогава, в базата за отдих в Шумата, малките таланти ще рисуват върху картон и коприна, ще правят керамика.

Решението за арт-форума е на художничката Снежана Велчева и галеристката Ирина Колбасова, взето по време на седмицата на детското изкуство в Пловдив, където се събират школи от цялата страна.

Заедно с тях в Пловдив са били само две деца от школата. Тогава решават, че произведенията на малките художници и приложници трябва да се видят от повече деца. Затова отправят покани към възпитаниците на четирите школи за гостуване. Снежана Велчева е убедена, че съвместната работа на децата ще допринесе за разширяване на кръгозора на малките таланти.

Организаторите на първото национално детско арт-ателие имат намерение проявата да стане традиционна и дори да бъде с международно участие. Творбите на всички участници във форума ще бъдат показани в галерия „Видима“ на 1 ноември, когато символично ще бъде поставено и началото на новия творчески сезон.