Националния фестивал „Наука на сцената”  в Севлиево
Националния фестивал „Наука на сцената” в Севлиево / netinfo

Tретия национален фестивал "Наука на сцената” започва днес в Севлиево. Той се организира от Национален организационен комитет с участие на представители на Съюзите на физиците, химиците и биолозите и Министерство на образованието и науката. Проявата се осъществява с любезното съдействие и подкрепата на Британски съвет –България и Община Севлиево.

Фестивалът е продължение на Европейската програма Science on stage и има за цел да предизвика и поддържа интереса на младите хора към природните науки като основна област на човешкото познание и като бъдеща кариера. Той дава възможност на учители и ученици да представят и приемат науката по нов начин, като демонстрират забавлението, което науката носи.Тази година събитието съвпада и с честването на Световната година на Астрономията.

Фестивалът ще протече в следните направления:
1.Представления на сцена, които включват театрални постановки и серия опити, с времетраене до 30 мин., демонстриращи по атрактивен начин основните природни закони и принципи.
2. Щандове, на които ученици и учители представят иновационни идеи за демонстрации, опитни постановки, постери, уреди в областта на природните науки, рисунки.
3. Компютърни презентации, които могат да бъдат представени в рамките на 15-20 мин.
Заявки за участие са подали близо 300 учители и ученици, представители на 35 училища от 21 общини в цялата страна.