На стадион Царева ливада ще се проведе тридневен футболен турнир за Купа Дряново
На стадион Царева ливада ще се проведе тридневен футболен турнир за Купа Дряново / Dariknews.bg, архив

Футболният турнир за Купа "Дряново", който ще се проведе от 27 до 29 август, ще бъде първото спортно мероприятие на новопостроения стадион в село Царева ливада. Тридневният турнир е организиран от ФК "Локомотив-1927" - Дряново и Община Дряново по случай официалното откриване на стадиона, но събитието ще съвпадне и с ежегодния празник на селото, както и с 69-годишнината от основаването на Спортно дружество "Републиканец" - Царева ливада.

Във футболната надпревара, която ще се проведе под егидата на кмета на община Дряново д-р Иван Николов, ще участват отбори от цялата страна. Според регламента на турнира отборите ще бъдат разделени в две възрастови групи:

1-ва възрастова група (деца, родени през 2002 г. и 2003 г.):
- ФК "Локомотив-1927" - гр. Дряново;
- ФК "Севлиево" - гр. Севлиево;
- ФК "Левски" - гр. Русе;
- ФК "Светкавица" - гр. Търговище;
- ФК "Чардафон-1919" - гр. Габрово;
- ФК "Янтра" - гр. Габрово.

Отборите ще бъдат разделени по системата "Бергер" в 2 групи /А и Б/ по 3 отбора. Ако на терена в груповата фаза се получи равен резултат в редовното време, той се запазва. При крайното класиране се има предвид Наредбата за провеждане на първенствата и турнирите в системата на БФС.

Отборите, класирали се в двете групи на 3-то място, играят финална среща за 5-6 място; отборите, класирали се в двете групи на 2-ро и 1-во място, играят финални срещи съответно за 3-4 и 1-2 място. Ако на терена във финалната фаза се получи равен резултат в редовното време, продължения не се играят, пристъпва се към изпълнение на наказателни удари. Играят се 2 полувремена по 35 минути с 10 мин. почивка между тях. Брой състезатели 10+1; неограничен брой смени при спряна игра.

2-ра възрастова група (деца, родени през 2005 г. и 2006 г.):
- ФК "Локомотив-1927" - гр. Дряново;
- ФК "Дунав" - гр. Русе;
- ФК "Балкан" - гр. Плачковци;
- ФК "Чардафон-1919" - гр. Габрово;
- ФК "Севлиево" - гр. Севлиево;
- ФК "Локомотив" - гр. Горна Оряховица;
- ФК "Янтра-1919" - гр. Габрово;
- ФК "Левски-2007" - гр. Левски.

Отборите ще бъдат разделени по системата "Бергер" в 2 групи по 4 отбора. Ако на терена в груповата фаза се получи равен резултат в редовното време, той се запазва. При крайното класиране се има предвид

Наредбата за провеждане на първенствата и турнирите в системата на БФС. Отборите, класирали се на първите две места в двете групи играят два полуфинала момежду си, като първият отбор от група А играе с втория отбор от група Б, а вторият отбор от група А - с първия от група Б. агубилите играят за 3-то и 4-то място, а победителите за 1-во и 2-ро място. Ако на терена във финалната фаза се получи равен резултат в редовното време, продължения не се играят, пристъпва се към изпълнение на наказателни удари.

Играят се 2 полувремена по 15 минути с 5 мин. почивка между тях. само срещите във финалната фаза за директно класиране от 1-во до 8-мо място се играят в две полувремена по 20 минути с 5 мин. почивка. Брой състезатели 6+1; неограничен брой смени при спряна игра.

Начало на турнира - 27.08.2015 г. от 10.00 ч., Стадион - Царева ливада
Награждаване на участниците и закриване на турнира - 29.08.2015 г. от 13.30 ч.