На фирмите за зимно почистване се плаща за свършена работа
На фирмите за зимно почистване се плаща за свършена работа / 100 вести

На фирмите за зимно почистване се плаща за свършена работа, са съобщили за вестник „100 вести“ от Община Габрово. Поводът за коментара са въпроси на граждани в редакцията на вестника, а поводът - последният паднал сняг.

Тази година, за разлика от предишни, той не създаде големи поражения. Нямаше и бедствени ситуации и според Община Габрово фирмите реагирали навреме - не само на територия та на града, но и в по об- щинската пътна мрежа.

"100 вести" припомня: "Поледицата в края на миналата седмица обаче предизвика вълна от въпроси. "Зимното почистване не включва ли и опесъчаване на заледените пътни настилки" - питаха жители на селата в Борики, Стефаново, Малини, Източник, Ясени, за които беше трудно да се движат, както пеша, така и с леките си автомобили.

Според информацията, публикувана в изданието експертите от Община Габрово са разсеяли съмненията, че фирмите спестяват пари, когато няма сняг, с информацията, че в техните договори е записано, че се заплаща за свършена работа, а не зимен период.

"И тази година бизнесът ще се бори за оцеляването си", така е озаглавено интервюто с Галина Михнева, директор на Габровска търговско-промишлена палата".

"Но не само нарастването на минималната работна заплата натовари бизнеса. Другият елемент, който също оказа сериозно влияние беше повишаването цената на електроенергията за бизнеса. Събрани н а куп двата елемента го натовариха изключително много", казва още Михнева.

В друго интервю за "100 вести" депутатът Кирил Добрев заявява, че най-страшното е изчезването ни като народ.