На добър час, скъпи ученици, учители и родители!
На добър час, скъпи ученици, учители и родители! / Община Габрово

С много усмивки, цветя, песни и празнично настроение започна новата учебна година във всички 40 учебни заведения на територията на габровска област. Точно в 9 часа удари и първият училищен звънец в основно училище "Неофит Рилски". На тържеството присъстваха министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, зам.-кметът на Габрово Климент Кунев, бивши и настоящи възпитаници и преподаватели в училището.

На добър час скъпи ученици учители и родители
netinfo

Всички приоритети, свързани с образование, наука и иновации, ще бъдат финансирани по -интензивно - посочи министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев. Той подчерта, че тази сфера е приоритет за България и за Европейския съюз. Министър Дончев преряза лентата на нов компютърен кабинет, изграден със собствени средства на училището. В Габрово той обяви и националния конкурс за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град", който се организира в цялата страна чрез мрежата от  27 областни информационни центъра (ОИЦ). По-късно министър Дончев откри учебната година и в СОУ „Отец Паисий".

 

На добър час скъпи ученици учители и родители
netinfo

"Днес, песента на училищния звънец отново приканва в гостоприемните класни стаи безгрижието на младостта и опита на мъдростта, и ни напомня колко отговорна е мисията на училището. Интелектуалното израстване и бъдещата реализация на децата ни са от първостепенна важност за нас. Не е маловажна и ролята на средата, в която те се обучават и възпитават. Десет детски и учебни заведения посрещат новата учебна година в обновени сгради чрез изпълнение на мерки за енергийна ефективност", каза в приветствието си зам.-кметът Климент Кунев и пожела успешно начало на учебната година. 

На добър час скъпи ученици учители и родители
netinfo