На 13 август облачността ще бъде променлива
На 13 август облачността ще бъде променлива / DarikNews.bg

Предимно облачно време с температури до 20 градуса в региона на Габрово днес.

В събота над цялата страна облачността ще бъде променлива, в сутрешните часове и около обяд, по-често значителна, по-късно през деня - намаляваща до слънчево. В източната половина на страната вятърът ще се ориентира от север-североизток - ще бъде умерен, временно и силен. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Билата ще са в мъгла. Ще духа предимно умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м около 12 градуса, на 2000 м - около 7 градуса.

Над Черноморието преди обяд облачността ще бъде по-често значителна, а по-късно през деня ще намалява до слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 24-26 градуса Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Жълт код е обявен и за водите на Черно море в трите крайбрежни области - Добрич, Варна и Бургас. Ще духа вятър от север-северозапад с пориви до 14-17 м/с, който в следобедните часове постепенно ще отслабване, предупреждават синоптиците.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg