Разследване за смъртта на 54-годишен мъж, починал в следствие на умишлено нанесена му телесна повреда, се води под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово.

От Апелативна прокуратура – Велико Търново уточняват, че досъдебното производство е започнало с разпит на свидетел - полицейски служител от РУ на МВР – Севлиево. То се води за това, че на 28 май е причинена по непредпазливост смъртта на мъж от село Дамяново, настъпила в МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" - Севлиево, вследствие на умишлено нанесена му на 12 май телесна повреда в имот в село Дамяново.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за причините за смъртта и наличието на причинно-следствена връзка между нанесената телесна повреда и настъпилата по-късно смърт. Установено е, че пострадалият е бил прегледен от представител на Спешна медицинска помощ в горепосоченото здравно заведение непосредствено след нанесеното телесно увреждане. В тази връзка е изискана медицинска документация и са разпитани свидетели. Предстои приобщаване на видеофайлове от записи и назначаване на техническа експертиза по отношение на тях.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура - Габрово.
Агенция "Фокус"