Мотокрос в памет на Йовко Йовков
Мотокрос в памет на Йовко Йовков / netinfo

Десетки народни представители и приятели на Йовко Йовков се събраха на мотополигон „Горна Росица“ в неделя, когато се проведе шестия кръг от републиканския шампионат по мотокрос. Спортната надпревара се проведе в памет на дългогодишния кмет на Севлиево и народен представител. Всички се обединиха около думите на организаторите, че са заедно в името на паметта за Йовко Йовков, един човек, който даде всичко от себе си мотополигон „Горна Росица“ да бъде реалност и през последните години да носи слава не само на Севлиево и българския мотокрос, но и на България, както и да бъде признато за трасе номер едно в света.

Минути преди старта на състезанието присъстващите сведоха глави в едноминутно мълчание е памет на човека, който промени икономическия живот не само на Севлиево, но и на целия регион. Сред официалните гости на събитието бяха съпругата и синът на Йовков – Дора и Христо, председателят на организационния комитет на „Гран При България“ Румен Петков, председателят на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов и вицепрезидентите Мариян Станчев и Ангел Бончев.

За да засвидетелстват уважението си към Йовко Йовков на мотополигона дойдоха депутатите от „Коалиция за България“ Васил Антонов, Надка Балева, Жоро Алексиев, Николай Григоров, Марко Метев, Александър Радославов, Иван Гороломов, Иван Славов, Петър Мръвков, Венелин Узунов и Румен Николов. Събитието бе уважено и от Станимир Илчев и Съби Давидов от НДСВ, както и от Ремзи Осман от ДПС.