Момчил Григоров е пътен полицай на годината
Момчил Григоров е пътен полицай на годината / Dariknews.bg

Водещата публикация за вестник "100 вести" днес оповестява, че Момчил Григоров е пътен полицай на годината.

Момчил Григоров - служител в Пътна полиция-Габрово, спечели приза „Пътен полицай на годината-2013”. Габровци са първи и отборно - Момчил Григоров и Стоян Атанасов получиха признанието на журито и овациите на публиката. Това стана на 21-то издание на националното състезание „Пътен полицай на годината - 2013”, което се проведе в края на миналата седмица във Видин.

Изданието публикува новини от събитието, което се състоя снощи и бе посветено на събиране на средства за пострадалото при пожар семейство в кв. Лисец. Благотворителният концерт, организиран в понеделник в зала „Възраждане“ събра 712 лева за пострадалото семейство от пожара в Лисец. Петнадесет читалища, едно училище - „Ран Босилек“ и една детска градина - „Мики Маус“ се включиха с разнообразни изпълнения в благотворителната инициатива за подпомагане на останалото без покрив семейство. Три импровизирани касички бяха поставени на трите входа на залата. Билети за събитието не се продаваха, а всеки, дошъл да го види и слуша, можеше да пусне в една от касичките най-малко по 2 лева. Идеята да се помогне на семейството чрез концерт дошла на Ана Боянова – секретар на читалището в Жълтеш.

Вестник "100 вести" представя сблъсъка между Йордан Стойков, депутат от БСП и Владимир Василев, сменен от позицията управител на ВиК - Габрово.

Управителят на ВиК – Габрово е в конфликт на интереси. Това е съобщил на пресконференция в началото на седмицата народният представител от БСП Йордан Стойков. Смяната на управителя на габровското водоснабдително дружество, което е с 51% държавно участие, провокира сериозна дискусия и недоволство. Народният представител от ПП ГЕРБ Цветомир Михов изрази съмнение, че смяната на инж. Василев е чисто политически акт=

В изказването на народния представител Йордан Стойков, направено на пресконференция на 30 септември 2013 г., се казва изрично: „... установен е конфликт на интереси...“, в резултат на който Владимир Василев не може да изпълнява длъжността управител на ВиК ООД - Габрово. „Единственият мотив, посочен от депутата, е, че като управител на ВиК ООД – Габрово съм едновременно и общински съветник в Община Севлиево.