Моят безопасен път до училище
Моят безопасен път до училище / Областен управител Габрово

Изложба с рисунки на деца на тема „Моят безопасен път до училище“ ще бъде открита днес от 14:00 часа в Областна администрация – Габрово. Веднага след това е предвиден разговор с началника на сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Габрово, както и демонстрация по първа помощ от доброволците при БЧК. 

Проявата е част от мероприятията, предвидени от Областната комисия по безопасност на движение по пътищата по повод отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. 

Данни за катастрофи с деца и юноши на територията на Габровска област

Денят е определен за такъв с решение на Асамблеята на ООН от 26.10.2005 г. От тогава всяка трета неделя от месец ноември се организират  различни прояви, които целят да си спомним за загиналите хора и изразим съболезнование към мъката на семействата за понесените загуби; да се отдаде необходимото на всички онези, които помагат при възникнало пътно-транспортно произшествие.

На 18 ноември ще бъде отслужена заупокойна молитва, а през следващата седмица във всички училища на територията на област Габрово ще бъде включена темата за безопасно движение по пътищата.

Целта е отново да се привлече вниманието, както на децата, така и на възрастните към  темата с пътнотранспортните произшествия, към потенциалните заплахи, на които са подложени всички участници в движението, да се повиши информираността за мащабите на проблема и последствията за семействата и обществото.