Мобилният офис на Момчил Неков идва в Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна
Мобилният офис на Момчил Неков идва в Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна / Момчил Неков, член на ЕП

Габрово е втората област, в която евродепутатът Момчил Неков ще посети заедно с мобилния си офис. Инициативата стартира на 4 септември от Стара Загора, а желанието на организатора  е да обиколи цяла България.

В Габровско мобилният офис ще бъде от 19 до 24 септември и ще направи приемни на открито във всички общини от областта.

Амбициозната кампания има няколко цели. Първата е Неков и неговият екип да направят работата на евродепутата по-достъпна за хората чрез тази своеобразна мобилна приемна.

По този начин гражданите ще могат да поставят директно своите въпроси, които искат той да повдигне в ЕП.  Мобилният офис цели още да запознае хората с дейността и инициативите, които младият социалист организира – например националната кампания „Година на географските означения“.

Екипът на мобилния офис ще бъде полезен на гражданите и с информация, свързана с възможностите, които европейските програми им предоставят.

„За мен е много важно да разбера потребностите и проблемите на хората, за да мога да защитя техния интерес по възможно най-добрия начин. След разговорите ми с производителите на череши в Кюстендил, например, разбрах за сериозните загуби в сектора вследствие на руското ембарго и поставих въпроса за компенсации пред еврокомисаря по земеделие“, сподели Момчил Неков.

Желанието на евродепутата е да се свърже с неправителствени организации,  работещи в сферата на земеделието, културата, образованието и спорта, с които да си сътрудничи.

Подготовката на проекта за мобилен офис продължи повече от половин година и е опит да се улесни комуникацията между българските граждани и евродепутата.

В обществото се знае малко за европарламента и в частност за работата на неговите членове, но всъщност това е единствената институция, през която гражданите могат да влияят върху политическите процеси в ЕС. Това е законодателният орган на съюза и единственият, избиран пряко от европейските граждани.

В рамките на предизборната кампания мобилният офис временно ще преустанови дейността си и ще я поднови на 1 ноември.