/ Община Севлиево
25 младежки работници от осем държави посетиха Севлиево за обмяна на опит и добри практики в доброволчеството. Проектът “INNOVOL” е по програмата „Еразъм +“ на Европейската комисия и водещ координатор по него е Словения.

Дейностите се извършват по ключова дейност 2: “Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики, изграждане на капацитет в областта на младежта”. В проекта, освен Словения, участват България, Испания, Италия, Гърция, Кипър, Полша и Бразилия. Младежите, които посетиха Севлиево сега, ще предадат наученото в своите държави. 

Снимка:
Община Севлиево

Целта на проекта е да се обменят добри практики при работата с доброволци и как те устойчиво да работят като такива максимално дълго време по родните си места. Важен елемент от обучението бяха възможностите и перспективите за развитие на тези доброволчески практики.

Участниците в проекта успяха да обменят и много иновативни методи за работа в сектора на неправителствените организации. Проектът се изпълнява 18 месеца, а следващата група младежи се планира да пристигнат в Севлиево през есента.

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов приветства участниците в проекта и припомни, че Общината участва за втори път като партньор в подобна инициатива по програмата „Еразъм +“. „Надявам се, че времето, прекарано в Севлиево, ще го запомните и то да е било полезно за вас.

Вие сте младежи, дошли от целия свят, а Севлиево е едно прекрасно място с много млади хора. Надявам се, че сте успели да създадете и контакти, които да бъдат по-дълготрайни и ползотворни.  Тук има чудесни възможности с младите хора да се общува по различни теми.

Севлиево е град с богато културно-историческо наследство и добре развиващ се бизнес.  Смятам, че контактите с нашите млади хора ще са ви много полезни“, заяви в приветствието си кметът д-р Иван Иванов. Той допълни, че се очаква и Севлиево да стане домакин на подобен проект.

Снимка:
Община Севлиево

Д-р Иванов връчи сертификат на всеки един от участниците в проекта, а Община Севлиево бе подготвила и допълнителни изненади за младежите. Участниците в проекта споделиха, че са останали впечатлени от гостоприемството на Севлиево и добрата организация, която е създадена за проекта. Благодарности бяха отправени към кмета д-р Иван Иванов, заместник-кмета Ахмед Мехмедов и цялото общинско ръководство, от името на Вилислава Методиева, която е координатор на проекти в Сдружение УОЛКТУГЕДЪР - официален партньор в “INNOVOL”.

Следващата  спирка на участниците в програмата е италианската столица Рим.