Млада жена се влюбва в католически свещеник
Млада жена се влюбва в католически свещеник / Смешен филм фест

Млада жена се влюбва в католически свещеник, той се разкъсва между църквата и любовта.

С романтична комедия на фона на суров пейзаж започва Смешен филм фест днес. Разказът е за любовната история на жена, която се влюбва в местния свещеник. Той не е безразличен към нея, но е неспособен да избере между църквата и чувствата, докато обстоятелствата не го принуждават да вземе решение.

Млада вдовица, завърнал се вдовец, чието време тече бавно, и свещеник от фалирала енория се борят да получат това, което им се полага, но все не стига до тях заради предразсъдъците, илюзиите и ограниченото мислене на околните.

"Какво е мъж без мустаци?" е хърватска комедия, която може да гледате от 18:00 часа в зала "Възраждане", с много награди:

Пула МКФ 2006 – награда на публиката, Награда за най-добра главна женска роля „Златна арена“ (Зринка Цвитешич), Награда за най-добра музика; Сараево МКФ 2005 – Награда на журито за най-добра актриса на Зринка Цвитешич.

Млада жена се влюбва в католически свещеник
netinfo

"На Рим с любов" е изборът нафилм, с който от 20:00 часа ще бъде закрит фестивалът.

Възрастна американска двойка лети за Рим, за да се срещне с годеника на дъщеря си, но невротичният баща на момичето – диригент по професия, не харесва младежа. Антонио, италианец от провинцията, пристига в Рим със съпругата си, като се надява да впечатли роднините си, но се озовава в компанията на проститутка, която иска да изпълни всяко негово желание. Междувременно животът на местен мъж се обърква, когато тълпа хора го взима за филмова звезда. А един архитект на средна възраст преживява най-романтичното приключение в живота си, докато е на почивка във Вечния град.